Bútor csomagolás

A szállítandó bútor csomagolása alapvető tevékenysége a profi költöztető cégeknek.

A bútorok csomagolása nem úri huncutság! Alapvető feltétele annak, hogy azok a bútorok amikért megdolgozott, az új háztartásba is a megszokott állapotába kerüljön be.

Ön lepődne meg a legjobban, ha rendelne – például az IKEA – ból – egy kanapét, ami csomagolás nélkül „natúrban” érkezne házhoz.. Ennek a kanapénak a továbbköltöztetésénél is felelőtlen döntés lenne csomagolás nélkül szállítani. Ugyanannyira, mint baráti segítségre építeni egy szaktudást igénylő költöztetést. Ön azért van itt, mert szeretne költözni, bútort szállíttatni és olyan Partnert keres, aki ezt jó áron, profin és ami fontos az értékeire vigyázva végzi el. Garanciálisan!

A garancia nem szabad, hogy csak egy üres szó legyen, hanem alapvető igény, elvárás. A garancia, ami nem csak egy olyan üres szó mint az „olcsó”, azt jelenti, hogy ha megfelelő előkészületek megtörténnek, ha hallgat szakembereink tanácsára, és ennek ellenére baleset történik azért 100% felelősséget vállalunk.

Én örülnék a legjobban ha a fentihez nem lenne szükség, hogy csomagoljuk a bútorokat, a környezetvédelem mindig fontos szempont volt a számomra és ahogy telnek az évek egyre inkább azzá válik. Ugyanakkor – sajnos – a bútor csomagolása ugyanannyira fontos egy költöztetésnél, mint például egy gázszerelőnek a csatlakozások tömítése..

Most, hogy tisztáztuk, a bútorcsomagolása, előkészítés nem elkerülhető folyamat, megnyugtató, hogy egy professzionális cég szakemberei gyorsan átlátják, hogy mik azok a bútorok amiket feltétlenül csomagolni kell, azok milyen csomagolást igényelnek és nem húzzák az idejét, ezzel nem növelik feleslegesen a költségeit sem.

 

A bútor csomagolás és szállítás előkészületei

A lapra szerelhető bútorokat nem minden esetben kell szétszedni. Utóbbi jó hír, hiszen ha ezt Ön tenné meg, sok bosszúságtól óvja meg ez a tény. Nem is beszélve az idejéről. Amennyiben ránk bízza a bútorszerelést, akkor bosszúságtól nem kell tartania. Ugyanakkor a bútorszerelés még rutinos szakemberek számára is időigényes folyamat.

Mindenesetre a három ajtós gardróbszekrényeket, a fejtámlás franciaágyakat, az ”L” alakú kanapékat, a 220 feletti bútorokat szét kell szedni. Természetesen lehetnek olyan szűk ajtók, folyosók, amikor ennél kisebb bútorok szerelése is szükségessé válik. Akkor is érdemes szétszedni a kisebb bútorokat, ha például a 10 emeletről költözik és azok nem férnének be a liftbe.

A szétszerelésnél figyelni kell arra, hogy semmilyen kiálló tárgy ne maradjon, csavar, tipli, fogó, mert az út alatt ezek könnyen sérülést okozhatnak a szállítmányban, ráadásul baleset veszélyesek is.

A mozgó alkatrészeket minden bútorból ki kell szedni- fiók, fogastartó, polc.. stb…- és az ajtókat célszerű leragasztani, vagy még jobb lefóliázni.

Alapvető a kézi nyújtható fólia, más néven a stetch fóliák használata a bútorok csomagolásánál.

Olyannyira fontos kellékei a szakszerű bútorcsomagolásnak, szállításnak, hogy az mindig van Munkatársainknál. Ezzel alapvető védelmet adnak a kényesebb bútoroknak a por, kosz és karcok ellen. Erről ebben a bejegyzésben már írtunk bővebben: ( Miért fontos a zsugorfólia, ha költöztetésre kerül a sor? ). A bútorok fóliázása akkor is fontos ha raktározni kívánjuk a bútorokat.

 

Példa a bútorok csomagolására

bútor csomagolás

A nagyobb értéket képviselő elsősorban antik bútoroknál már nem elegendő a garanciális szállításhoz az, hogy zsugorfóliát használunk. Ilyen esetben már szükség lehet – a mechanikus sérüléseket elkerülendő – buborékos fóliára és sok esetben karton élvédőkre is, mutatjuk ezt is:

1. lépés:  élvédők elhelyezése

bútorcsomagolás első lépése

2. lépés: zsugor fóliázás

bútorcsomagolás második lépése

3. lépés: buborékos fólia elhelyezése

bútorcsomagolás harmadik lépése

Tehát ilyen esetben élvédőket helyeznek el a szakembereink, majd zsugor fóliát tekernek rá, és végül buborékos fóliával csomagolják a bútort.

A régi antik bútoroknál külön figyelmet igényelnek a kiálló részek, faragványok.

A szállítmányt a platón a Csapat vezetője védi még ideiglenes takaróeszközökkel is- pokróc, karton – illetve mivel kiváló szakemberekről van szó, elvégzik a sérülésmentes bútorszállítás újabb fontos mozzanatát, „belegózza” a szállítmányt és rögzíti – spaniferekkel -, hogy azok ne mozogjanak.

Összegezve. Egy sikeres, tehát sérülésmentes bútorszállításhoz a csomagolás elengedhetetlen. Amennyiben költöztetés előtt áll, bízza magát szaktudásunkra. Raktárunkból minden kelléket gyorsan kiszállítunk. Egy díjtalan felmérés keretében pedig szívesen adunk helyszíni tanácsot is.

Ránk számíthat!

S- Transport Csapat

Jó úton járunk!

Call Now Button
Menü